Welcome to SWAHA CENTER

Join us to enrich your Life, Mind and Body

Από τη Δευτέρα 6 Απριλίου το Swaha θα είναι κλειστό για εργασίες στο χώρο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας. Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου θα είμαστε ξανά μαζί!

Jivamukti Yoga στο Swaha Center

Jivamukti Yoga

Η Jivamukti Yoga είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί στη φώτιση μέσω της συμπόνιας για όλα τα πλάσματα. Είναι βασισμένη στην αρχική σημασία της σανσκριτικής λέξης άσανα που είναι “κάθισμα, ένωση”- σχέση με τη Γη. Η Γη συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές ζωής. Η βασική φιλοσοφία εκφράζεται μέσα από 5 αρχές που αποτελούν τα θεμέλια της Jivamukti Yoga. Οι δάσκαλοι της ενσαρκώνουν αυτές τις αρχές και μέσα από τη διδασκαλία τους δίνουν στους μαθητές μία εμπειρία και από τις 5 αρχές σε κάθε open class.
Περισσότερα

Ιδρυτες της Jivamukti Yoga

Η Sharon Gannon και ο David Life είναι οι ιδρυτές της Jivamukti Yoga. Γνωρίστηκαν το 1983 στη Νέα Υόρκη και το 1984 δημιούργησαν τη Jivamukti Yoga. Το 1986 ταξίδευσαν στην Ινδία όπου και γνώρισαν τον πρώτο τους γκουρού, τον Swami Nirmalananda. Σε μετέπειτα ταξίδια γνώρισαν τον γκουρού τους Sri K. Pattabhi Jois και αργότερα, στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, γνώρισαν τον γκουρού τους Shri Brahmananda Sarasvati.
Περισσότερα

Jivamukti Yoga στην Ελλαδα

H Jivamukti Yoga πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια απο ελάχιστους δασκάλους όπου έρχονταν απο το εξωτερικό για workshops. H πρώτη επίσημη και συστηματική επαφή με την Jivamukti Yoga, ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο του ’13 στο Swaha Yoga & Pilates Center με την Jonni-Lyn Friel και την Tanya Popovich, 2 από τους μόνο 4 πιστοποιημένους δασκάλους στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη, δυσπρόσιτη και αρκετά απαιτητική εκπαίδευση. Το Swaha είναι το μόνο affiliated κέντρο στην Ελλάδα.
Περισσότερα

Πρακτικες της Jivamukti Yoga

(Open Class) Το μάθημα Open παρουσιάζει τα κλασικά διδάγματα της γιόγκας σε συσχετισμό με τη ζωή κάποιου όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα της γιόγκας. (Spiritual Warrior) Το μάθημα Jivamukti Spiritual Warrior έχει σχεδιαστεί για πολυάσχολους ανθρώπους που έχουν μόνο μία ώρα στη διάθεσή τους για να κάνουν τη πρακτική τους. (Magic Ten) Οι Μαγικές Δέκα είναι μια σειρά από 10 απλές ασκήσεις που μπορεί κάποιος να κάνει σε 10 περίπου λεπτά.

Περισσότερα

Εναέρια Γιόγκα. Τι είναι η Unnata® Aerial Yoga;

Η Unnata® Aerial Yoga είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει τις στάσεις της παραδοσιακής yoga με στοιχεία σωματικής ενδυνάμωσης και τη διασκέδαση των Εναέριων Τεχνών. Γίνεται σε ειδικό μαλακό ύφασμα το οποίο κρέμεται από το ταβάνι, έτσι προέκυψε και το όνομα “Unnata” που στα σανσκριτικά σημαίνει «ανυψωμένος», τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Στην Unnata® Aerial Yoga στο Swaha Yoga Center, το σώμα αιωρείται και με τη βοήθεια της βαρύτητας οι στάσεις της Yoga διερευνώνται με ένα νέο συναρπαστικό τρόπο που ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα, καθώς ενισχύεται η ιδιοδεκτικότητα του σώματος, η σωστή ευθυγράμμιση, η αποσυμπίεση των αρθρώσεων και η χαλάρωση των βαθέων μυών και της περιτονίας. Πετάξτε τον εαυτό σας και γυρίστε ολόκληρο τον κόσμο ανάποδα! Οφέλη της Unnata® Aerial Yoga

 • Βέλτιστη ευθυγράμμιση ολόκληρου του σώματος

 • Αποσυμπίεση των σφιχτών αρθρώσεων

 • Ενίσχυση ολόκληρου του σώματος, ιδιαίτερα του πυρήνα

 • Χαλάρωση των βαθέων μυών και της περιτονίας, παρέχοντας βαθύτερο τέντωμα

 • Αναστροφή χωρίς συμπίεση στο λαιμό ή την πλάτη

Η Μέθοδος Πιλάτες (Pilates)

Τμήματα Pilates Equipment τώρα και στο Swaha Yoga Center. Προσφέρουμε τμήματα με μικρό αριθμό ατόμων και ειδικά σχεδιασμένα για το σώμα σας. Η ομάδα δασκάλων μας έχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια για δασκάλους Pilates.
Για ποιόν είναι η άσκηση Pilates? Για όλους! Είναι μια μέθοδος άσκησης που ενσωματώνει τη χρήση του νου, του σώματος και της αναπνοής. Θα γίνετε πιο δυνατοί, υγιείς και σε φόρμα. Αλλά δεν είναι μόνο για αυτούς που ψάχνουν μια καλή γυμναστική για όλο το σώμα. Είναι επιπλέον μια απίστευτη μέθοδος γυμναστικής για ηλικιωμένους, για αποκατάσταση τραυματισμών, για χορευτές που χρειάζεται να δυναμώσουν χωρίς να χάσουν την ευλυγισία τους και για άτομα με σκολίωση. Κάθε σώμα μπορεί να ευεργετηθεί με την άσκηση pilates.
“Σε 10 μαθήματα θα νιώσεις τη διαφορά. Σε 20 μαθήματα θα δεις τη διαφορά και σε 30 θα έχεις ένα τελείως νέο σώμα.” Joseph Pilates
 • Το πιο σημαντικό για τη σύνδεση νου-σώματος. Ο συνειδητός έλεγχος της κίνησης βελτιώνει την επίγνωση του σώματος.
  Συγκέντρωση
  Pilates
 • Δεν αναφέρεται στην ένταση ή τις πολλαπλές "επαναλήψεις," πρόκειται περισσότερο για την κατάλληλη μορφή για ασφαλή, αποτελεσματικά αποτελέσματα
  Έλεγχος – Ακρίβεια
  Pilates
 • Η ψυχική εστίαση μέσα στο σώμα ηρεμεί το πνεύμα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον κορμό (κοιλιακοί, περιοχή της λεκάνης, χαμηλοί ραχηαίοι, γλουτοί), καθώς αναπτύσσει ένα ισχυρό πυρήνα και επιτρέπει το υπόλοιπο σώμα να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όλες οι δράσεις ξεκινούν από τον κορμό και ρέουν έξω προς τα άκρα.
  Κεντράρισμα
  Pilates
 • Πριν προχωρήσεις θα πρέπει να είσαι ακίνητος. Αποτελεί ένα ασφαλές σημείο εκκίνησης για την κινητικότητα
  Σταθεροποίηση
  Pilates
 • Βαθιά, συντονισμένη, συνειδητά διαφραγματικά πρότυπα εισπνοής και εκπνοής ξεκινούν την κίνηση, βοηθούν στην ενεργοποιήση των βαθέων μυών και σας κρατούν επικεντρωμένους.
  Αναπνοή
  Pilates
 • Η σωστή ευθυγράμμιση είναι κλειδί για την καλή στάση του σώματος. Θα γνωρίζετε τη θέση του κεφαλιού και του λαιμού σας στη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη, μέχρι κάτω τα πόδια και τα δάχτυλα.
  Ευθυγράμμιση
  Pilates
 • Ομαλή, συνεχής κίνηση και όχι αταίριαστες επαναλήψεις. Το Pilates έχει μια χάρη και κομψότητα σε αυτό.
  Ρευστότητα
  Pilates
 • Πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες ασχολούνται ταυτόχρονα με τον έλεγχο και την υποστήριξη της κίνησης. Όλες οι αρχές συνδιάζονται, κάνοντας μια ολιστική προπόνηση νου-σώματος.
  Ένταξη
  Pilates

Εκπαίδευση δασκάλων στο Swaha

Στο Swaha Yoga Center & Pilates Center προσφέρουμε πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις για δασκάλους, καθώς και τη δυνατότητα να γίνει κάποιος δάσκαλος Yoga. Τα εκπαιδευτικά της Yoga είναι αναγνωρισμένα στη Yoga Alliance, ενώ της Aerial Yoga ισχύουν για τις απαιτήσεις “συνεχής εκπαίδευσης” (continuum education) της Yoga Alliance.

Events

Workshops, Events & Retreats

Spring Retreat

Spring Retreat with Sky and Jonni-Lyn 30 April – 3 May
Sky Akasha Retreat swaha yoga center

30 April 2015

Masterclass with Patrick Broome

Save the date: Δευτέρα 20 Απριλίου στις 20:00
Patrick Broome yoga conference swaha yoga center

20 April 2015

Swaha Yoga Center

Διεύθυνση:

Καλλισπέρη 11, Αθήνα 11742, Αττική

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

+30 2109229251, Fax: +30 2109229252

E-mail:

[email protected], [email protected]

Ώρες λειτουργίας υποδοχής:

Δευτέρα-Παρασκευή 12:30-20:30

Μπές στον κόσμο του Swaha οπου και αν βρίσκεσαι:

Το όνομά σας (απαιτείται)

Το Email σας (απαιτείται)

Θέμα

Το μήνυμά σας