Ο χώρος

Στο Swaha Yoga Center διαφορετικοί άνθρωποι ενώνονται για έναν κοινό σκοπό – την ειρήνη, τη χαρά και τη γιορτή της ζωής. Ο χώρος μας είναι ζεστός και φιλόξενος, παρέχοντας το κατάλληλο περιβάλλον για να χαλαρώσετε, να μαλακώσετε και να κοιτάξετε μέσα σας. Επισκεφθείτε τον χώρο μας ακόμη και για ένα φλιτζάνι τσάι! Θα απολαύσετε την όμορφη γαλήνια βόλτα και την καλή ενέργεια στην περιοχή της Ακρόπολης. Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά.

Τοποθεσία

Το Swaha Yoga Center βρίσκεται στην περιοχή της Ακρόπολης, στην καρδιά της Αθήνας στην οδό Καλλισπέρη, παράλληλα με τον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από το Θέατρο του Διονύσου. Η διαδρομή για το Swaha Yoga Center είναι εύκολη και ευχάριστη, λόγω των μεγάλων πεζόδρομων Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου που συνορεύουν νότια και δυτικά με το μνημείο της Ακρόπολης. Από την Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο είναι μια απολαυστική βόλτα, χωρίς αυτοκίνητα, αν και το κέντρο είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, λεωφορείο και το μετρό. Η στάση του μετρό «Ακρόπολη», στη γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας, απέχει μόλις 5 λεπτά.

Γιόγκα στο Swaha

Η πρακτική της Γιόγκα μας κινεί προς την κατεύθυνση της ροής της κοσμικής αρμονίας και το Swaha αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό. «Svaha» είναι ένα αρχαίο Ved μάντρα και αναφέρεται ως «μια εκστατική κραυγή χαράς, η έκφραση μιας αίσθησης πλήρους απελευθέρωσης». [Conze, p.128] Το Swaha παρουσιάζει ένα χώρο γιόγκα που ενθαρρύνει μια αυτο-εκφραστική, δημιουργική και παιχνιδιάρικη προσέγγιση στην Χάθα Γιόγκα. Με έμφαση στην ευθυγράμμιση και την ακρίβεια, η ελευθερία της ατομικής έκφρασης βρίσκεται στη μέση της πειθαρχίας. «Svaha» είναι ένα αρχαίο Ved μάντρα και αναφέρεται ως «μια εκστατική κραυγή χαράς, η έκφραση μιας αίσθησης πλήρους απελευθέρωσης». [Conze, p.128]Οι στάσεις εκτελούνται σε μια ροή και η κίνηση μέσα και έξω από τις στάσεις χτίζει τη δύναμη, την αντοχή, την ευελιξία, τη συγκέντρωση και τη ρυθμική γνώση. Η αναπνοή αποτελεί μέρος της ροής της κάθε κίνησης. «Svaha» μεταφράζεται επίσης ελεύθερα ως «ας είναι» το οποίο δείχνει την ρέουσα, πρόσκαιρη και συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση της ζωής. Μέσα από την ρυθμική ροή του σώματος και της αναπνοής κινούμαστε φυσικά προς την αναγνώριση του πνεύματος μέσα μας και της αέναης εγγενής φύσης μας (Swabhava). «Svaha» συμβαίνει στο τέλος του μάντρα, συμπληρώνοντας το. Πρόκειται για ένα είδος σφραγίσματος και με αυτόν τον τρόπο στο Swaha χειριζόμαστε κάθε επιμέρους στάση (asana). Μια στάση είναι πλήρης και «σφραγίζεται», όταν έρθει σε τέλεια ευθυγράμμιση. Η ευθυγράμμιση του σώματος δίνει στη διαδικασία της σκέψης μια συγκεκριμένη εστίαση και έτσι πειθαρχεί το μυαλό, ενώ η εμποδίζει τους τραυματισμούς, επιμηκύνοντας τη σπονδυλική στήλη, φέρνοντας τα ζωτικά όργανα στην ευνοϊκή τους θέση, και παρέχοντας επαρκή αίμα και ζωτική ενέργεια (πράνα) προς όλα τα μέρη του σώματος. Ένα σωστά ευθυγραμμισμένο σώμα έχει ως αποτελέσμα τη σωστή ευθυγράμμιση όλων των υποσωμάτων, επιφέροντας θετική νοητική κατάσταση και συναισθηματική σταθερότητα. Με τον τρόπο αυτό ευθυγραμμιζόμαστε με την Ολότητα, αυξάνοντας τη δόνηση της ζωτικής μας ενέργειας (πράνα) και του συντονισμού μας με το σύμπαν. Το Swaha είναι μια ενσάρκωση της ευτυχίας στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ποτάμι της ζωής.

Ιδρυτές

Τάνια Πόποβιτς about usΤάνια Πόποβιτς

Συν-ιδρυτής και Programm Director του Κέντρου Swaha.

Κατέχει τον τίτλο της Yoga Acharya – Master of Yoga της Yoga Vedanta Forest Academy. Είναι έμπειρη στη Vedanta, στη Raja Yoga και στα Σανσκριτικά, αλλά και στην ανατομία και βιομηχανική του σώματος.

Swaha Yoga Center

Κανόνες & Συμβουλές

Πριν την έναρξη του μαθήματος

Αποφύγετε τα γεύματα για διάστημα τουλάχιστον δύο (2) ωρών πριν την έναρξη του μαθήματος. Αν γευματίσετε κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, προτιμότερα είναι γεύματα ελαφρά και ευκολοχώνευτα όπως φρέσκα φρούτα. Παραμείνετε καλά ενυδατωμένοι πριν την έναρξη και μετά τη λήξη της πρακτικής.

Σε περίπτωση αργοπορίας

Σε περίπτωση αργοπορίας, παρακαλείσθε να ενημερώνετε τη Γραμματεία πριν από την έναρξη του μαθήματος. Εαν ο δασκαλος κρίνει πως η καθυστέρησή σας δεν θα αποτελέσει πιθανό κίνδυνο για το σώμα σας ή θα διακόψει τη ροή του μαθήματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα. Φροντίστε σε αυτή την περίπτωση για την είσοδό σας στην τάξη, μόνο μετά την ήχηση του OM.

Ραντεβού

Στην περίπτωση που κλείσετε κάποιο ραντεβού (massage, ιδιαίτερο κλπ.) ή θέση στην aerial yoga και δεν ακυρώσετε εγκαίρως, η χρέωση γίνεται κανονικά.

Έναρξη του μαθήματος

Παρακαλείσθε να έρχεστε λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος ώστε να έχετε επαρκή χρόνο για την προετοιμασία σας. Βγάλτε τα παπούτσια σας και τοποθετήστε τα στην παπουτσοθήκη. Απενεργοποιείστε ή σιγάστε τα κινητά σας τηλέφωνα. Αποφύγετε να μιλάτε δυνατά, και να κάνετε χρήση του κινητού μέσα στο χώρο

Αναχωρήση πριν την ολοκλήρωση του μαθήματος

Σε περίπτωση, που για κάποιο λόγο, χρειάζεται να αναχωρήσετε πριν την ολοκλήρωση του μαθήματος, ενημερώστε το δάσκαλο κατά την έναρξη. Παρακαλείσθε να μην καταστήσετε συνήθεια την αργοπορημένη προσέλευση ή πρόωρη αναχώρηση από το μάθημα, καθώς είναι σημαντικό να παραμείνετε καθόλη τη διάρκεια. Η επικέντρωση στην έναρξη και στη βαθιά χαλάρωση (Savasana) αποτελούν πολύ σημαντικά μέρη της πρακτικής στη Yoga.

Τραυματισμός ή ασθένεια

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον δάσκαλο έαν έχετε κάποιο τραυματισμό ή ασθένεια. Οι asanas σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να τροποποιηθούν και να προσαρμοσθούν ανάλογα.

Υγιεινή

Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για την προσωπική σας Υγιεινή. Παρακαλείσθε να μην κάνετε χρήση αρωμάτων (ή αρωματικών συστατικών) πριν το μάθημα αλλά αποσμητικών σώματος. Αρκετός κόσμος είναι πιο ευαίσθητος απ’όσο φαντάζεστε σε έντονες οσμές, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρακτικής

Ρούχα

Προτιμήστε άνετα βαμβακερά ρούχα ή άλλα ρούχα απο φυσικό ύφασμα, ώστε να αναπνέει καλύτερα το σώμα και να μην περιορίζεται στην κίνηση. Αφαιρέστε τις κάλτσες σας κατά τη διάρκεια της πρακτικής – θα πρέπει να υπάρχει άμεση σύνδεση με το δάπεδο.

Οδηγίες του δασκάλου

Είναι σημαντικό να ακούτε και να ακολουθείτε τις οδηγίες του δασκάλου. Εξίσου σημαντικό είναι να «ακούτε» το σώμα σας. Να κινήστε με επίγνωση και όταν η asana είναι πρόκληση για το σώμα σας πηγαίνετε μόνο μέχρι το σημείο που δεν σας προκαλεί σωματικό πόνο, δυσφορία ή είναι δυσάρεστο για εσάς. «Ακούστε» το σώμα σας, να το σέβεστε, μην υπερβαίνετε τα όρια σας, να είστε δεκτικοί σε περιορισμούς. Η πρακτική της yoga είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα και όχι ανταγωνιστικό. Μην πέσετε στην παγίδα να «φτάσετε» το άτομο δίπλα σας.

Συνέπεια και τακτικότητα

Η συνέπεια και η τακτικότητα στην πρακτική, είναι βασικά συστατικά για την προσωπική σας πρόοδο και ανάπτυξη τόσο στη yoga όσο και σε όλους τομείς της ζωής.
 • Αλεξάνδρα (AnasaArmonia)

  Αλεξάνδρα (AnasaArmonia)

 • Eύη Μωυσιάδου

  Eύη Μωυσιάδου

 • Mαρίνα Κουτίβα

  Mαρίνα Κουτίβα

 • Nικόλντια Κάτσαρη

  Nικόλντια Κάτσαρη

 • Ταρίφας Σπύρος

  Ταρίφας Σπύρος

 • Μπεσίρη Βασιλική

  Μπεσίρη Βασιλική

 • Μελίνα Gale

  Μελίνα Gale

 • Ρεβέκκα

  Ρεβέκκα

 • Ιώ Στούρη

  Ιώ Στούρη

 • Lynn Roulo

  Lynn Roulo

 • Μαριάνθη Αχλιόπτα

  Μαριάνθη Αχλιόπτα

 • Νέλλη Γιαννιώτη

  Νέλλη Γιαννιώτη