Όνομα:
Mαρίνα Γαλατσινού

Δασκάλα Pilates στο Κέντρο Swaha.

Η Μαρίνα Γαλατσινού μελετά και εξασκεί την τέχνη της κίνησης από επτά χρονών. Σπούδασε κλασσικό χορό μέχρι τα είκοσι χρόνια. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών της σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, έλαβε μαθήματα χορού φλαμένκο σε Ελλάδα και Ισπανία, και συμμετείχε σε ερασιτεχνική ομάδα χορού. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο σχεδιασμό και συντονισμό δράσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων intheprivateandpublicsector.Στην πορεία της επαγγελματικής της αναζήτησης -όντας ήδη μητέρα δύο αγοριών- η μέθοδος Pilates την ενέπνευσε ιδιαίτερα ως ένας αποτελεσματικός τρόπος αποφόρτισης και επανασύνδεσης νου και σώματος και αποφάσισε να αφιερωθεί επαγγελματικά στον τομέα αυτό.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ολοκληρωμένου Συστήματος Pilates, 500 ωρών, από τον αμερικάνικο εκπαιδευτικό φορέα εκπαίδευσης BodyArts&ScienceInternational (BASI TM), για ασκήσεις εδάφους και με τη χρήση όλων των κλασικών μηχανημάτων (reformer, wundachair, Cadillac, ladderbarrel κ.ά.). Διδάσκει συνεχώς από το 2012. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια, ιδίως σχετικά με το θεραπευτικό σκέλος της μεθόδου Pilates. Βασική της επιδίωξη είναι να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους -ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης- να βελτιώσουν την ευεξία τους και να επιτύχουν καλύτερη ισορροπία νου-σώματος.

Η Μαρίνα σχεδιάζει ειδικά προγράμματα με στόχο την «ώριμη ηλικία», αλλά και άτομα με προβλήματα στη μέση, στους ώμους, στα ισχία και άλλες χρόνιες παθήσεις, ως μια απάντηση στη διαδικασία της γήρανσης ή των τραυματισμών. Μοιράζεται τη χαρά της ασφαλούς κινητοποίησης σε συνδυασμό με την αναπνοή και τη σταδιακή επίγνωση του σώματος.