Όνομα:
Nelly Giannioti (Νέλλη Γιαννιώτη)

Δασκάλα yoga στο Κέντρο Swaha.

Η Νέλλη από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την κίνηση (ενόργανη γυμναστική), συνεχίζοντας με κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο, Aikido, αναρρίχηση και ορειβασία.

Σπούδασε Κοινωνιολογία (BA, Deree College) και Κοινωνιολογική Έρευνα (MSc, Surrey UK) και ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σε εταιρεία έρευνας αγοράς, όπου εργάστηκε για 9 χρόνια στο client service, ερχόμενη σε συνεχή επικοινωνία με ανθρώπους.

Η μεγάλη αγάπη της για την κίνηση και την γυμναστική σε συνδυασμό με την βαθιά επιθυμία να προσφέρει στους άλλους χαλάρωση και θεραπεία, ενώ ταυτόχρονα να τους φέρει σε συνειδητή επαφή με το σώμα τους μέσω της γυμναστικής, την οδήγησαν να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση και να στραφεί στο Pilates.

Το 2011 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην τεχνική Pilates. Εκπαιδεύτηκε στην σχολή ‘Illium Center of Light’ της Jenny Colebourne, παρακολουθώντας το 2ετές πρόγραμμα (1080 ώρες) εκπαίδευσης και μαθήτευσης δασκάλων στο ‘Refined Pilates’. Η σχολή αυτή αναγνωρίζεται διεθνώς. Διδάχθηκε την κλασική τεχνική Πιλάτες, τεχνικές Πιλάτες όπως εξελίχθηκαν στην Μεγάλη Βρετανία (Alan Herdman, Gordon Thomson μαζί με την δουλειά της Jenny Colebourne) και στην Αμερική (California style, New York style), καθώς και τεχνικές Πιλάτες σε στυλ του Jerome Andrews, βοηθό του Joseph Pilates για 10 χρόνια, χορευτή και χορογράφου. Μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η διδασκαλία ασκήσεων fascia.

Διδάχθηκε πάνω σε όλα τα όργανα του Πιλάτες (reformer, wunda chair, cadillac, spine corrector, high ladder barrel, half barrel, arm chair), καθώς και στα βοηθητικά όργανα εκγύμνασης (μπάλα, λάστιχο αντίστασης, magic ring, κύλινδρος ισορροπίας, αλτήρες).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων (όπως κύφωση, σκολίωση, αυχενικό, προβλήματα ισχύων, μέσης, κ.λπ.), για τραυματισμούς και εγχειρίσεις και για την ψυχοσωματική χαλάρωση. Παράλληλα μελετήθηκαν ειδικές ομάδες πληθυσμού (έγκυες, λεχώνες, χορευτές) καθώς και άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην φασιαθεραπεία και μελέτη της κίνησης με την σωματοψυχοπαιδαγωγό και φασιαθεραπεύτρια κα Λένα Τρυφωνοπούλου, σεμινάρια σε όργανα Πιλάτες με την Έλλη Ιωαννίδου (Body Control Pilates UK), σεμινάρια σε ασκήσεις εδάφους Πιλάτες του Jerome Andrews με την χορογράφο και μαθήτριά του Janet Amato και σεμινάρια στο BMC (BodyMindCentering) με την Janet Amato, πιστοποιημένη δασκάλα του BMC στην Ευρώπη.

Για την προσωπική της εξέλιξη ασχολείται με το Ρέικι (κάτοχος 2ου βαθμού – αυτοθεραπείες και θεραπείες σε άλλους), με τον διαλογισμό και με την Hatha Yoga.

Συνεργάζεται με το ‘Swaha Yoga Center’ από τον Μάρτιο του 2014.