Όνομα:
Polyxeni Aklidi (Πολυξένη Ακλίδη)
Δασκάλα στο Κέντρο Swaha.

Η Πολυξένη είναι ηθοποιός, με προηγούμενη εμπειρία σε σωματική δραστηριότητα. Το ενδιαφέρον της για το διαλογισμό και τη yoga ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη δραματική σχολή, όπου άρχισε να διαισθάνεται την έμφυτη σοφία του σώματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια, παράλληλα με τις παραστάσεις της, έχει διατηρήσει μια εντατική πρακτική στη yoga, έχοντας ανακαλύψει πως το ένα συμπληρώνει το άλλο με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

Η αγάπη της για την yoga και την ηθοποιία την έχουν οδηγήσει να ταξιδέψει στον κόσμο, από τη Βραζιλία μέχρι την Ινδία, στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Κόστα Ρίκα, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαίους δασκάλους, και να μοιραστεί τη γνώση και την έμπνευσή της. Έχει μελετήσει εις βάθος διαφορετικές πρακτικές της yoga, και είναι μία από τις λίγες πιστοποιημένες δασκάλες της Jivamukti Yoga στην Αθήνα.

Το κύριο μέλημα της πρακτικής της είναι η ευσυνειδητότητα: το να είναι κανείς παρών κάθε στιγμή, με το σώμα και την αναπνοή του. Ενώ διδάσκει, ο στόχος της είναι να δημιουργεί στους ασκούμενους ένα χώρο όπου θα αισθάνονται εμπνευσμένοι, καλλιεργημένοι και γειωμένοι. Κατά κάποιο τρόπο, η «επαν-επίσκεψη» της ζωής που «συμβαίνει» μέσα μας, είναι για εκείνη μια σπουδαία πηγή ενέργειας και ηρεμίας.